Friday, December 3, 2010

Blog Oh Blog !!


Aku join satu segmen dalam blog BEN ASHAARI ...Segmen nie aku kene jawab beberapa soalan yang BEN ASHAARI syaratkan...Kat bawah tuh adalah soalan yang ditanya dan jawapan yang aku berikan...



  • Usia anda berblog ..
Aku baru buka blog nie 3 hari...tali pusat blog aku pun belum kering lagi...boleh dikatakan blog aku nie baby lagi la....tak cukup matang lagi..jadi kawan-kawan sila beri tunjuk ajar okeh..=)



  • Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog
Tak ada sesiapa yang pengaruh aku...aku yang terpengaruh sendiri...syok tengok orang lain bercerita...jadi aku pun ambil keputusan...aku nak mengarang juga....



  • Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog
Aku selalu duk terbayang yang blog nie tempat jual barang online je...tapi silap..rupanya blog nie tempat untuk nak luah hati perasaan juga....sekarang aku dah ubah sikit objektif pasal blog nie dalam kepala aku.



  • Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
Aku suka orang yang suka memberi nasihat dan pandangan yang bernas.Bukan jenis yang menulis blog untuk menjatuhkan air muka orang lain.Setakat ini aku masih dalam peringkat untuk menjelajah blog yang boleh aku jadikan sumber inspirasi



  • Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT
Aku dah cuba terangkan pada kawan-kawan aku yang blog nie sesuatu yang subjektif.Kita kena fikir baik buruk patah perkataan kita semasa menulis.Kawan-kawan aku bukanlah jenis buta IT tapi jenis yang malas nak buat karangan sastera...nak menulis blog tak boleh dipaksa..nanti tak ada idea mual muntah juga.



  • Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?
Bagi aku,kalau sudah menjadi sayang dengan dunia blog..tak menulis untuk sehari rasa macam tak best.Mesti akan cuba juga untuk mencari idea nak karang macam-macam.Aku suka kalau orang yang baca blog aku beri pendapat dan pandangan dan bagi apa-apa soalan..jadi melalui cara itu aku boleh buat satu entry baru. Baca cerita di blog orang lain pun kadang-kadang aku rasa macam baca cerita tentang diri aku sendiri.Banyak benda yang kita boleh ambil melalui blog. Perkara positif yang ditulis kita ambil jadikan iktibar,perkara negatif pula kita ambil jadikan ingatan. HIDUP MACAM RODA...KADANG-KADANG KITA DIATAS,ADA MASANYA KITA DIBAWAH.

11 comments:

  1. welcome to blogging world!.. sesungguhnye memang best jadi blogger nie!.. so, keep on blogging.. jom singgah ke blog pu3 http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

    ReplyDelete
  2. hohoo.~ menarik x2..

    wahh baru 3hari erkk .. klw beli brg baru.. org kata still bau kedai lg.. haha ..

    btw : i'm lucky 11 yeah

    ReplyDelete
  3. haha....cuba siyom lappy sikit tyme bukak blog nih...kotla ade bau kedai...hik3...

    anyway..thanks follow me...nanti i jenjalan kat blog kamu yerp...

    ReplyDelete
  4. selamat berblog.....welcome to our world..

    ReplyDelete
  5. Salam .. singgah sini tgk entri yang BEn suruh buat tu.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ... ohh gitu yer... :)

    ReplyDelete

Harta Karun

background